Justitieombudsmannen, JO, kritiserar polisen i region Bergslagen för att två poliser hindrade en journalist att filma ett möte som Sverigedemokraterna höll i Karlstad i augusti 2018. JO konstaterar att poliserna saknade grund för att hindra journalisten att filma. Foto: SVT

Åkesson (SD) talade i Karlstad

Publicerad

Idag besökte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson Karlstad på sin valturné. Samtidigt hölls en antirasistiskt manifestation på Stora torget.

På Soltorget i Karlstad riktade Åkesson hård kritik mot de tidigare regeringarna – bland annat när det gäller vård och skola, men det han själv vill ta itu med först om han kommer till makten är integrationen.

-  Vi vill ha en integrationspolitik som bygger på att människor som kommer till Sverige anpassar sig. Vi måste börja ställa krav. Vi måste också tillgängliggöra det som vi förväntar oss att de ska anpassa sig till, säger Jimmie Åkersson (SD).

På Soltorget i Karlstad riktade Åkesson hård kritik mot de tidigare regeringarna Foto: SVT

Stora delar av hans tal gick ut på att kritisera de senaste regeringarna. Han menade att de misslyckats med både skolan och vården.

– Vi ska förbättra arbetsvillkoren inom vård och omsorg.

Hur ska ni göra det?

– Vi ska satsa de pengar som krävs för att det ska bli möjligt, säger Jimmie Åkesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Värmland

Mer i ämnet