Hör vad Alexander Svanlund tror skulle kunna få fler att locka fler obehöriga lärare att läsa in behörigheten. Foto: SVT

Alexander arbetar som obehörig idrottslärare: ”Gör mitt bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Svanlund arbetar som obehörig idrottslärare i Dorotea samtidigt som han parallellt läser till samma yrke.

– Det kan hända att det brister i kvalitet, jag har ju ännu inte koll på alla hörnstenar, men gör mitt bästa, säger han.

Alexander Svanlund jobbar hundra procent som obehörig idrottslärare. Han har på eget initiativ bestämt sig för att försöka klara utbildningen till tvåämneslärare på distans mot Luleå tekniska universitet.

– Ja, jag jobbar som idrottslärare, men jag är ingen idrottslärare. Jag har just börjat den utbildningen. Den stora bristvaran för mig är tid, säger Alexander Svanlund.

Han vill att arbetsgivare och universitet ska göra det lättare för de som vill fortbilda sig. Hör om hur han tror att man kan få fler att utbilda sig i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet