Arkivbild. Storumans kommunalråd Tomas Mörtsell (C). Foto: SVT

Alliansen överens – styr Storuman

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet gjorde ett bra val i Storuman och tog ett mandat från Socialdemokraterna. Nu har allianspartierna pratat ihop sig och är överens om att styra kommunen de närmsta fyra åren.

Under onsdagen hade alliansen i Storuman en sittning och kom överens om att fortsätta styra kommunen den kommande mandatperioden.

– Vi tyckte att det fungerat bra så vi kör en mandatperiod till, säger kommunalrådet Tomas Mörtsell (C).

Bland annat diskuterades olika ordförandeposter, men där vill man i nuläget inte gå ut med mer exakt information. Men att det blir Centerpartiet som tar ordförandeklubban i kommunstyrelsen är spikat. Vilket innebär att Mörtsell sitter kvar som kommunalråd.

–Det känns jättebra, jag trivs bra med uppdraget. Det är nog bland det roligaste man kan ägna sig åt och jag är väldigt inspirerad, säger han.

Ingen vågmästare i kommunen

Alliansen i Storuman har egen majoritet med 16 av totalt 31 mandat. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har sammanlagt 11 mandat. Sverigedemokraterna 3 och Kommunlistan 1. Det innebär att det inte blir någon vågmästare i kommunen.

Valfullmäktige hålls 20 november och innan dess kommer alliansen fortsätta diskutera.

– Nu ska vi stämma av hos respektive partier innan vi sätter oss ner och diskuterar sakfrågor, säger Tomas Mörtsell (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet