Lydia Sanharib, apoteksassistent i Ronna tycker att området har ett för dåligt rykte. Foto: SVT

Apoteksanställd: ”Ronnas rykte är överdrivet”

Uppdaterad
Publicerad

Ronna har pekats ut av polisen som ett särskilt utsatt område, men på apoteket i Ronna centrum tycker de att bilden är felaktig.

Många småföretagare i de områden som polisen kallat för särskilt utsatta vittnar om hot och våld under det senaste året, visar SVT:s kartläggning.

Men på apoteket i Ronna centrum tycker man att den negativa bilden av området är överdriven, och de får medhåll från ytterligare två andra företagare som SVT slumpvis besöker i samma område. En av företagarna planerar snarare att utöka sin verksamhet och den andra säger att de aldrig haft några problem.

Hör apoteksassistenten Lydia Sanharib i klippet.

Vad är ett särskilt utsatt område?

Polisen har definierat 23 områden i Sverige som särskilt utsatta. I Södertälje räknas Ronna/Geneta/Lina som ett av dessa områden. Enligt polisen ska området kännetecknas av en social problematik och kriminell närvaro där polisen har svårt att fullgöra sina uppdrag. I rapporten, som släpptes juni 2017, kallades läget för akut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet