Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) presenterar Socialdemokraternas valmanifest för Stockholms stad. Foto: Stefan Bokström, SVT

Lägenheter till alla unga i staden – S lovar stort i sitt valmanifest

Uppdaterad
Publicerad

Det var mycket bostäder och skola i fokus när Socialdemokraterna i Stockholms stad på onsdagen presenterade sitt valmanifest.

Bostadsgaranti för unga och studentbostäder till alla inom fem år, var några av löftena i Stockholmssocialdemokraternas valmanifest.

- Först på dagordningen om vi vinner valet är att införa en bostadsgaranti för unga mellan 18 och 25 år. Ingen ung ska tvingas välja bort Stockholm, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd.

De borgerliga i Stockholms stadshus menar att det är ett helt orimligt löfte.

– Jag tror inte en enda väljare i Stockholm går på det, säger bland annat Lotta Edholm (L).

En miljard till förskolan

Socialdemokraterna utlovar också en miljard mer till förskolan och 1 000 fler lärare. I manifestet säger de också att alla som kan ska jobba och utlovar 100 000 nya arbetsplatser inom större stadsutvecklingsprojekt.

Andra frågor som togs upp var trygghet för äldre, en trygg stad och pengar till idrott för barn och unga. Socialdemokraterna säger bland annat att de vill bygga 30 nya äldreboenden till år 2040 samt lägga 400 miljoner kronor till en trygghetsfond.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet