Foto: Fredrik Varfjell/TT/arkivbild

Centern säger nej till folkomröstning om simhall

Uppdaterad
Publicerad

Parlamentariska kommittén i Gislaveds kommun föreslår att en folkomröstning ska ske för att avgöra var kommunens nya badanläggning ska byggas. Men Centerpartiet vill inte ha en folkomröstning och samlar nu in namnunderskrifter för att visa fullmäktige att folket inte vill ha en omröstning.

– Vi som folkvalda politiker måste ta ansvar för sådana frågor och beslut. Det kan vi inte lägga på folket. Folket har ju inte ens sagt att de vill ha en folkomröstning, säger Carina Johansson (C), gruppledare för Centerpartiet och kommunalråd i opposition till Värnamo nyheter.

Det är den politiska majoriteten i kommunen, som består av Socialdemokrater, Moderaterna och Miljöpartiet som lagt förslaget om en folkomröstning. De anser att frågan om placering är stor och viktig, framför allt för att det blir en av de största enskilda investeringar som Gislaveds kommun någonsin gjort. Även Kristdemokraterna och Liberalerna är för en folkomröstning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet