Foto: Stefan Bokström, SVT/Peter Knutsson

”Det är ett svek”

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken är svidande från de borgerliga i Stockholms stadshus mot Socialdemokraternas valmanifest. ”Ingen kommer att gå på det vallöftet”, säger Lotta Edholm (L) om bostadslöftet till ungdomar.

Hör Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och Erik Slottner (KD), gruppledare, i klippet ovan.

Joakim Larsson (M), oppositionsborgarråd är inte alls imponerad av Socialdemokraternas valmanifest.

– Socialdemokraterna har ju tappat bort hela högkonjunkturen. De har höjt skatten med 1,4 miljarder, de har ökat skuldberget till över fyrtio miljarder men har ändå inte satsat på skolan eller tryggheten. Efter förra valet lovade de att lägga hela skattehöjningen på skolan men ingen satsning har gjorts. Det är ett svek, därför tror jag inte på det här manifestet där det är mer av samma sak.

”Visionslösa”

Karin Ernlund, gruppledare för Centerpartiet säger att S saknar visioner och tydliga mål för miljön.

– Socialdemokraterna är visionslösa och ser inte de stora utmaningarna som Stockholm står inför. Vi vill skapa en global storstad som är öppen mot omvärlden och där företag kan rekrytera kompetens utan risken att bli utvisad på grund av små byråkratiska missar.

"Visionslösa", säger Centerns gruppledare Karin Ernlund om S valmanifest. Foto: SVT

 – Som vanligt saknas tydliga och konkreta mål för miljö och klimat när Socialdemokraterna presenterar sin politik. Vi vill att Stockholm går före och visar andra städer i Sverige och världen hur en stad kan bli helt hållbar samtidigt som staden växer.

”Gigantiskt skuldberg”

Joakim Larsson framhåller också stadens skulder.

– Det är otroligt allvarligt att vi har ett gigantiskt skuldberg. Om vi får en räntehöjning så innebär varje procent att det blir 400 miljoner mindre till driften, alltså till äldrevården, skola och trygghet, säger Joakim Larsson och lägger till:

– Det är ett oerhört allvarligt läge, om vi har en högkonjunktur som är på väg ner så måste man presentera åtgärder för att ta itu med det. Socialdemokraterna tar inte hänsyn till det, de har ingen krisinsyn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet