Jacob Högfeldt (M) och Monica Lindell Rylén (S) i Strängäs kommun. Foto: SVT

Fortsatt oklart om det blir M+S som ska regera i Strängnäs

Publicerad

Efter gårdagens valresultat vill varken Moderaterna eller Socialdemokraterna ge några besked om partierna tillsammans kommer fortsätta att ingå i en majoritet. Svar på frågan kan komma att presenteras under nästa vecka.

För tredje valet i rad blev Moderaterna det största partiet i Strängnäs. Men nu väntar den stora frågan, kommer partiet att fortsätta sitt samarbete med Socialdemokraterna och skapa en majoritet i fullmäktige eller kommer man att söka sig till oppositionen för att bilda en borgerlig majoritet?

– Personkemin har varit mycket bra och vi har tagit många tuffa beslut och hanterat de svåra frågorna, men jag vill inte säga hur samarbetet kommer se ut framåt. Vi ska analysera läget och kan som tidigast komma med besked under nästa vecka, säger Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande.

Val 2018 – #dinröst

”Törs inte säga något”

Och Socialdemokraterna som tappade från 14 till 12 mandat, och som fortsatt är det näst största partiet, vill inte heller ge några konkreta besked om framtiden.

– Först ska vi diskutera och se om det är ett fortsatt samarbete oss partier emellan. Men jag törs inte säga något än, säger kommunalrådet Monica Lindell Rylén (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet