Gustav Kasselstrand, partiledare för högernationalistiska Alternativ för Sverige tar polisanmälan med ro.

Gustav Kasselstrand: ”Jag tar polisanmälan mot mig med ro”

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, avvisar Migrationsverkets polisanmälan som ”oproblematisk”. – Den här bevisar bara att det handlar om en myndighet som består av asyl- och vänsteraktivister.

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige, säger till SVT att han idag har fullt upp med att planera partiets avslutning på sin landsomfattande turné med en manifestation i Kungsträdgården i Stockholm, och att han tar Migrationsverkets polisanmälan med ro.

– Den här polisanmälan bevisar bara att Migrationsverket är en myndighet som består av asyl- och vänsteraktivister, och att man uppenbarligen inte har någon känsla för humor. Det här är ju en politisk kampanj.

Är det så du tycker att det borde uppfattas, nu när ni åkt landet runt ni på det ni kallar ”Återvandringsturnen”?

– Ja. Jag tycker att vår turné är helt oproblematisk. Och att Migrationsverket borde inse att de borde vara just ett återvandringsverk som arbetar för att människor ska just återvandra, och inte vara ett migrationsverk. Det är vad människor vill ha.

”Genomgående positivt”

AfS vice partiledare William Hahne kommenterade under sitt turnébesök i Örebro den landsomfattande turnén, där man berättade att man även delat ut flygblad i bostadsområden, iklädda tröjor med logotypen och texten ”Återvandringsverket”på.

Han sade då att bemötandet varit genomgående positivt från dem som tagit emot broschyren.

– Vi har mötts av både nyfikenhet och intresse, och är övertygade om att vår strategi är den rätta. Det vill säga att vi jobbar både med morot och piska när vi säger att de människor vi talar om här ska börja förbereda sig på en återvandring.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet