Stefan Brandt har själv varit kommunpolitiker för Vänsterpartiet. Nu när han bor i Söderhamn tycker att gatorna i staden måste rustas upp. Foto: Signe Söderlund
Val 2018

Här är sakfrågorna som engagerar Söderhamnsborna inför valet

Uppdaterad
Publicerad
9 september är det val. Då kan kommuninvånarna välja vilket parti de tror bäst styr kommunen. SVT Gävleborg stannade några Söderhamnsbor för att fråga vilka områden de tycker att politikerna borde uppmärksamma.

Flera nämnder i Söderhamns kommun har brottats med stora underskott sedan 2016. Detta leder till åtstramningar i verksamheterna som ytterst drabbar personalen och kommuninvånarna.

En ekonomi i obalans påverkar hela den kommunala verksamheten. Omvårdnadsnämnden, där äldreomsorgen ingår, har det fortfarande tufft i Söderhamn. Flera personer som SVT pratar med på stan i Söderhamn nämner just äldreomsorgen som en viktig fråga inför årets val.

Spela klippet här ovan för att höra vad Söderhamnsborna tycker är viktigt inför valet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Gävleborg

Mer i ämnet