Många ville passa på att ta en selfie med statsministern. Foto: Adam Larsson / SVT

Förtidsröstning och tekniklabb när statsministern kom till Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Vid elvatiden anlände statsministern Stefan Löfven (S) till Örebro för att förtidsrösta. Efter en kortare promenad genom centrala Örebro lade han sin röst vid Vågengallerian. Senare under dagen besökte han även Komtek.

Från och med i dag går det att förtidsrösta i årets val. Statsminister Stefan Löfven valde att förtidsrösta redan under onsdagen i samband med sitt Örebrobesök.

Statsministern gör sitt besök i Örebro tillsammans med gymnasieministern Anna Ekström (S) och partisekreteraren Lena Rådström Baastad.

Val 2018 Örebro

Många följde promenaden

När Stefan Löfven anlände till Drottninggatan 38 betonade han vikten av att rösta och att förtidsröstningen är ett bra sätt som möjliggör att fler kan rösta. Han avslöjade också föga överraskande att han kommer lägga sin röst på Socialdemokraterna.

Ett rejält medieuppbåd följde sedan hans promenad från Olof Palmes torg och fram till Vågengallerian. Många nyfikna människor följde också statsministerns romenad med stort intresse.

”Labbade” med eleverna

Vid lunchtid anlände sedan Stefan Löfven till Komtek där han passade på att ”labba” med eleverna. Under statsministerns besök var det många som ville ta en selife ihop med Löfven.

Statsminister Stefan Löfven passade på att labba på Komtek i Örebro. Foto: Adam Larsson / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet