• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Boel Godner (S) kan tänka sig att bilda majoritet med M. Foto: SVT

Här sträcker Socialdemokraterna ut en hand till Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

”Södertälje är starkare tillsammans” är ett av Socialdemokraternas huvudbudskap i årets valkampanj. Men medan partiet står fast vid att man inte kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna så öppnar Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, upp för att närma sig Moderaterna.

I dag bildar Socialdemokraterna majoritet i Södertälje med hjälp av Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Detta med ett mandats övervikt, av totalt 65 mandat så innehar majoriteten 33.

Och Boel Godner säger till SVT Nyheter Södertälje att hon efter årets kommunval kan tänka sig att bilda majoritet med alla partier – förrutom Sverigedemokraterna. Något som förvånar Moderaternas toppnamn, Alexander Rosenberg, i Södertälje. Se hans reaktion i videon ovan.

Och så säger Alexander Rosenberg om ett samarbete med Sverigedemokraterna:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet