Anneli Andelén (C) känner sig redo att ta över positionen som kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg. Foto: SVT
Val 2018

Hon kan få styra Falkenberg: ”Drömjobbet”

Publicerad

Efter en lyckad krysskampanj ser hon nu ut att bli kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.
– Det som är helt klart är att jag blir Centerpartiets kommunrådskandidat, säger Anneli Andelén (C).

Hur styret blir i Falkenberg är ännu inte klart. Alliansen plus, som består av de fyra borgerliga partierna och Miljöpartiet, har 25 av 51 mandat, samma fördelning som varit under den gångna mandatperioden.

Klart är att Anneli Andelén (C) känner sig redo att ta över positionen som kommunstyrelsens ordförande om Alliansen plus får makten.

Hon kammade hem en förkrossande seger i antal kryss i Centerpartiets personval med en marginal på nästan 14 procentenheter till tvåan Per Johansson (C). Något som den tidigare elitfotbollsspelaren gladde sig lite extra åt.

– Jag är en tävlingsmänniska så det känns otroligt tacksamt med ett sådant stort förtroende. Att jag har koppling både till stad och inland gör nog att det blivit så här bra, säger Anneli Andelén.

”Vill ha en förändring”

Hon tror även att hennes marknadsföring på sociala medier varit en bidragande orsak.

– Vi har haft en ”fredagspassning” där jag träffat lokalprofiler och tagit upp olika ämnen varje fredag. Det tror jag har spelat in, säger Anneli Andelén.

Men du är ny på den politiska arenan, varför tror du att väljarna vill ha dig?

– Jag tror man vill ha en förändring med något nytt utifrån.

Varför vill du ta den rollen?

– Antingen sitter man på läktaren och kommenterar eller så är man med på arenan och är med och påverkar. För mig är det här drömjobbet just nu, säger Anneli Andelén.

Ordning och reda

I nuläget har hon fortfarande några dagar kvar som företagsledare på ett sågverk i Falkenbergs inland. En roll hon tar med sig in i politiken. Hon är klar över hur hon ska ta sina första steg in i maktens korridorer.

– Jag ska sätta mig in i ekonomin. Ordning och reda är väldigt viktigt för mig, säger Anneli Andelén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Halland

Mer i ämnet