• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Jenny Axelsson (C) och Stefan Pålsson (S) tycker till om folkparkens framtid. Foto: SVT

Hör politikernas ambitioner med folkparken

Publicerad

Politiker tar ton för en upprustning av folkparken. Stefan Pålsson (S) sticker ut hakan och vill köpa tillbaka Kulturhuset medan Jenny Axelsson (C) lovar ett grönområde med bostäder och skola då beslut om ny detaljplan tas 2019.

Hör politikernas argument för framtidens folkpark. En översiktsplan togs fram 2014 och ska snart ut på samråd innan en färdig detaljplan kan beslutas om i slutet av 2019. Vad som redan sagts är att Halmstads folkpark ska innehålla bostäder, en skola och flera grönområden för allmänheten.

Halmstads kommun äger 66 procent av ytan i Folkparken. Två privata fastighetsägare har vardera marken med Kulturhuset och den mindre byggnad där Parken tidigare låg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet