S styr vidare i Timrå och Stefan Dalin tar över som kommunalråd efter Ewa Lindstrand. Foto: SVT

Intet nytt under (s)olen i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna backar även i kommunvalet i Timrå, men i realiteten ser det inte ut att spela någon roll. Trots två tappade mandat kan man styra vidare tillsammans med Vänsterpartiet – dock med minsta möjliga marginal.

Av de totalt 41 platserna i fullmäktige i Timrå kommun har S numera 18. Tillsammans med Vänsterpartiet som ökar något jämfört med 2014 har man 21 mandat och det räcker precis för att kunna regera vidare de närmaste fyra åren.

Ewa Lindstrand lämnar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och ersätts av Stefan Dalin.

C, TP och SD ökar

Noterbart i övrigt är att Centern får ännu en stol i fullmäktigesalen, liksom Timråpartiet. Ännu bättre har det gått för Sverigedemokraterna som ökar från fyra till sex mandat i kommunen.

Liberalerna tappar en plats och har numera bara två. Miljöpartiet förlorade sitt enda mandat och finns framöver inte representerat i fullmäktige i Timrå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Timrå

Mer i ämnet