Annika Rosén från Fagersta var en av de som kommit till informationsträffen för att lära sig mer om att kombinera lärarstudier med lärarjobb. Foto: Anders Hansson/SVT

Jobb- och studiekombo väcker intresse i grannlän

Uppdaterad
Publicerad

Nu laddar Högskolan Dalarna och deras samarbetskommuner för andra året av kombinerade studier och jobb för lärare. Häromkvällen genomfördes en informationsträff i Avesta och dit kom intresserade även från grannlänen.

Det var totalt ett 40-tal personer som avsatte en kväll för att få reda på hur upplägget med jobb som lärare varvat med studier ska fungera. En av dem som kommit för att få koll på läget var Annika Rosén från Fagersta. Efter mötet fick tyckte hon att upplägget verkar intressant.

– Ja, det var det som väckte mitt intresse att vara delaktig i ett arbete samtidigt som jag får lära mig om det, säger Annika Rosén. Då får jag reda på alla förutsättningar och utmaningar på en gång, säger hon och skrattar lite.

Val 2018 – #dinröst

Du tror inte att det kan bli tufft att både jobba och studier på en gång?

– Det är det som är halva grejen säger hon, att få utmaningar och testa gränserna!

En förutsättning för att kunna studera på det här sättet är dock att man får ett jobb som lärare i någon Dalakommun eller i Sandviken, Hofors, Norberg och Fagersta men med tanke på den lärarbrist som råder är det förmodligen inte så svårt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet