Marie-Louise Wernersson vill kryssa sig förbi Ola Johansson. Foto: Privat/SVT

Kamp om Centerpartiets halländska plats i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Det har blossat upp en kamp om Centerpartiets halländska plats i riksdagen. Mari-Louise Wernersson från Falkenberg, i dag tvåa på listan, satsar på personvalskampanj för att kryssa sig förbi toppnamnet Ola Johansson.

– Jag vill ta mig till Sveriges riksdag. Jag har många recept på hur jag vill förbättra Sverige, få ett bättre företagsklimat, sätta miljöfrågorna i större fokus och jag vill få ett tryggare Sverige, säger riksdagskandidaten Mari-Louise Wernersson (C).

Centerpartiet i Halland är har ett mandat till riksdagen och Ola Johansson har suttit i två mandatperioder.

– Centerpartiet har flera kapabla kandidater som står på riksdagsvalssedeln och många av dem vill driva en krysskampanj. Det står en var och fritt att göra det på sitt sätt. För min del handlar det om att vi ska få två mandat i riksdagen från Halland, säger Ola Johansson (C), riksdagsledamot.

Blir det inte fokus på dig som person i stället för partiets frågor?

– Vi är vana att ha personvalskampanjer i Centerpartiet. Vi hade en lyckad sådan när vi valde partiledare, så det här är en del i arbetet för partiet som vi gör tillsammans, säger Mari-Louise Wernersson.

Om du inte kommer in i riksdagen, vad ska du göra då?

– Jag har inget annat alternativ än att jag kommer in i riksdagen, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Halland

Mer i ämnet