Arkivbild. För andra gången har Kristdemokraternas affischer i Östernärke förstörts.

KD polisanmäler förstörda valaffischer

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången tvingas Kristdemokraterna i länet konstatera att någon förstört de valaffischer som satts upp i Östernärke. Nu kommer partiet att polisanmäla vandaliseringen.

Det var på tisdagen som boende i området kring Stora Mellösa upptäckte att någon vandaliserat Kristdemokraternas valaffischer genom att spraymåla och hugga sönder dem, något som Nerikes Allehanda var först att rapportera om.

Det visade sig senare att skadegörelsen drabbat alla affischer som satts upp i Östernärke.

Val 2018 Örebro

– Det är andra gången vi får våra affischer förstörda, konstaterar ombudsman Håkan Stålbert. Den första omgången togs ner och försvann.

Kostar nästan 100 kronor

Nu kommer partiet att polisanmäla skadegörelsen.

– Det här kostar både pengar och tid, något som vi behöver ägna åt annat nu i valrörelsen. Varje affisch kostar nästan 100 kronor som vi i distriktet betalar.

Men det är också viktigt för demokratin, understryker Håkan Stålbert, att alla partier får föra ut sina budskap utan att någon förstör.

Nya på väg upp

Ännu har partiet inte kastat in handduken i Östernärke.

– Vi ger oss inte så lätt och en tredje omgång med affischer är på väg upp. Det går självklart inte att bevaka att de får sitta kvar men de som är ute och rör sig i området kommer att kontrollera så att de får sitta kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet