Kristdemokraternas gruppledare Robert Manea och Sverigedemokraternas gruppledare Louise Erixson. Foto: Pressbild

KD inleder samtal med SD i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna är beredda att föra samtal med Sverigedemokraterna i Sölvesborg. Det meddelande partierna på en presskonferens i dag.

Kristdemokraterna levererade i dag en lista över punkter med önskemål som de önskade att nå samsyn kring med Sverigedemokraterna.

Kravlistan från KD innehöll punkter som framförallt rör näringslivsfrågor, offentlig upphandling, äldrepolitik och skola.

Kristdemokraternas gruppledare Robert Manea menade på att de inte längre kan ignorera 20-25 procent av kommunens väljare:

– Vi måste vara beredda att samarbeta med alla partier för kommuninvånarnas bästa, säger han.

Samarbete kring simhallen

Sverigedemokraterna välkomnar Kristdemokraternas invit.

– Vi välkomnar att KD väljer att ta ansvar och jag tror att deras mogna övervägande kommer medverka till minskat polarisering vilket naturligtvis gynnas demokratin. Oavsett vad, så måste kommunen regeras efter valet och då krävs att man inte stänger några dörrar under valrörelsen, säger Louise Erixson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Sölvesborg.

Partierna konstaterade att ett första steg inför valet blir att samarbeta kring en lokal valfråga gällande simhallen i Sölvesborg och att resterande eventuella politiska förhandlingar sker efter att valresultatet presenterats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Blekinge

Mer i ämnet