Kent Christensson har fått åka ambulans 15 gånger på grund av sin hjärtsjukdom. Han är jättenöjd med bemötandet inom vården i Västra Götaland. Foto: TT/Privat

Kent ,74, vill nyansera bilden av vården

Uppdaterad
Publicerad

Många har hört av sig till SVT Nyheter Väst med sina berättelser om vården. Tyvärr har många haft negativa upplevelser. Kent Christensson från Hunnebostrand däremot har bara positiva erfarenheter och känner att det är viktigt att bilden nyanseras.

Alla har inte en becksvart bild av vården. Kent Christensson, 74, från Hunnebostrand, är väldigt nöjd med den vård han fått under sin svåra sjukdomsperiod.

– Det är mest det negativa som kommer fram. Min bild är väldigt positiv, säger han.

Val 2018 Väst

Kent Christensson lider av hjärtsarytmi, och har fått åka ambulans 15 gånger från Hunnebostrand till Norra Älvsborgs Länssjukhus, NÄL.

– Jag har inte behövt vänta länge, ambulanspersonalen har varit professionella och haft hög social kompetens. Väl på akuten har jag blivit väl emottagen, berättar han.

Även operationerna på NÄL och på Sahlgrenska som Kent har behövt göra har gått bra och skötts professionellt berättar han.

– Jag vet att detta är en mycket positiv bild jag förmedlar, men jag tycker det är viktigt att den kommer fram också, säger Kent.

Kunskap ger förståelse

Sjukvården är något som Kent inte bara har personliga erfarenheter av. Han har även arbetat med den professionellt.

Han har varit sjukvårdskonsult inom Stockholms Läns landsting i tio års tid och varit sjukvårdare inom militären. Kent har även varit förtroendevald för Moderaterna i Sotenäs kommun.

Kunskapen han har fått genom dessa uppdrag har gett honom en annan förståelse och tålamod när det kommer till sjukvården tycker han. Och det är kanske en förståelse som många som möter exempelvis väntetider inom sjukvården saknar. Men att han skulle vara färgad av sina tidigare uppdrag tycker han inte.

– Jag försöker utifrån mina kunskaper och erfarenheter ge en så objektiv bild som möjligt. Jag vill ge min bild av sjukvården och nyansera den mörka bild som vi ser, säger han.

Inget haveri i sjukvården

Kents sjukdom är akut och livshotande om han inte får behandling snabbt, vilket han tror är en av anledningarna till att han har fått så bra bemötande. Men han säger att man måste ha förståelse för att det inom sjukvården måste göras prioriteringar.

– Det är klart att det begås fel och att det finns saker som är mindre bra. Det som är viktigt tycker jag är att personalen känner en stor uppskattning från oss patienter. Den här bilden av att vi har haverier i sjukvården, den stämmer inte, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet