Nu är det klart vilka som kommer att representera Jönköpings län i riksdagen nästa mandatperiod. Foto: SVT/TT Montage

Klart: De ska föra din talan i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det helt klart vilka politiker som kommer att få riksdagsplatserna från Jönköpings län. Två partiledare representerar länet, Annie Lööf (C) och Jimmie Åkesson (SD)

Då alla personkryss och röster har räknats i hela landet så står det nu klart vilka politiker från Jönköpings län som kommer att få riksdagsplatser. Den största förändringen sker för Vänsterpartiet som tidigare inte hade något mandat, men nu får där man nu har fått ett och den platsen får Ciczie Weidby från Jönköping.

Ytterligare några nya namn finns på riksdagslistan från länet. Kristdemokraternas Acko Ankarberg Johansson (KD) som tidigare var partisekreterare för partiet blir nu riksdagsman liksom Carina Ödebring (S) som tidigare var regionråd.

Jönköping

Det enda som skulle kunna innebära förändringar är om några av politikerna skulle få en ministerpost. då går deras riksdagsplats till de nästkommande på listan.

Socialdemokraterna 3 mandat

Carina Ödebrink

Peter Persson

Johanna Haraldsson

Moderaterna 2 mandat

Mats Green (personvald)

Helena Bouveng

Sverigedemokraterna 2 mandat

Jimmie Åkesson (personvald)

Angelica Lundberg

Kristdemokraterna 2 mandat

Andreas Carlson

Acko Ankarberg Johansson

Miljöpartiet 1 mandat

Emma Hult (Personvald)

Centerpartiet 1 mandat

Annie Lööf (personvald)

Vänsterpartiet 1 mandat

Ciczie Weidby (personvald)

Liberalerna 1 mandat

Emma Carlsson Löfdahl (Personvald)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jönköping

Mer i ämnet