• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från industribrand i Halmstad. Boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen Läs mer

Representanter för allianspartierna, plus Ronnebypartiet. Anna Carlbrant (RP), Willy Persson (KD) Roger Fredriksson (M), Roger Gardell (L) och Kenneth Michaelsson (C). Foto: SVT
Val 2018

Klart med nya styret i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka som kommer styra i Ronneby kommun den här mandatperioden. Det blir fortsatt styre för Alliansen tillsammans med Ronnebypartiet.

På en presskonferens i Ronneby stadshus meddelade i dag Alliansen tillsammans med Ronnebypartiet att de vill fortsätta styra kommunen de kommande fyra åren.

– Vi är överens i alla allianspartier att vi vill köra vidare. Vi bedömer att vi har bra förutsättningar för att bedriva politisk bäst för Ronnebyborna, säger Roger Fredriksson (M).

Partierna som kommer att styra Ronneby är Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Ronnebypartiet. Det blir ett minoritetsstyre, då de kommer ha 18 mandat i fullmäktige.

– Vi är ganska vana vid att styra i minoritet, men det är klart att det är ett annat hantverk med att informera andra partier och så. Men jag tror att det finns goda förutsättningar att ha bra dialoger med de andra partierna, säger Roger Fredriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ronneby

Mer i ämnet