Representanter för allianspartierna, plus Ronnebypartiet. Anna Carlbrant (RP), Willy Persson (KD) Roger Fredriksson (M), Roger Gardell (L) och Kenneth Michaelsson (C). Foto: SVT

Klart med nya styret i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka som kommer styra i Ronneby kommun den här mandatperioden. Det blir fortsatt styre för Alliansen tillsammans med Ronnebypartiet.

På en presskonferens i Ronneby stadshus meddelade i dag Alliansen tillsammans med Ronnebypartiet att de vill fortsätta styra kommunen de kommande fyra åren.

– Vi är överens i alla allianspartier att vi vill köra vidare. Vi bedömer att vi har bra förutsättningar för att bedriva politisk bäst för Ronnebyborna, säger Roger Fredriksson (M).

Ronneby

Partierna som kommer att styra Ronneby är Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Ronnebypartiet. Det blir ett minoritetsstyre, då de kommer ha 18 mandat i fullmäktige.

– Vi är ganska vana vid att styra i minoritet, men det är klart att det är ett annat hantverk med att informera andra partier och så. Men jag tror att det finns goda förutsättningar att ha bra dialoger med de andra partierna, säger Roger Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet