Visa alla (3)
Visa alla (3)

Klart vilka som ska styra i Kramfors kommun

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som regerar ihop i Kramfors kommun de kommande fyra åren.

– Tillsammans ska vi nu driva en ansvarsfull politik för en solidarisk välfärd och med tydliga ambitioner för Kramfors utveckling, kommenterar kommunalrådet Jan Sahlén överenskommelsen.

Efter många turer, eller som partierna själva uttrycker det i ett pressmeddelandet, ”efter en tids överläggningar” har Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Kramfors kommit överens om ett samarbete under mandatperioden 2019- 2022.

– Vi har nått en samsyn kring hur vi ska arbeta tillsammans i kommunen. Det kommer att bli en tuff mandatperiod men min inställning är att vi tilllsammans ska göra vårt yttersta för ett bättre Kramfors, säger Eva Lygdman (S).

Hon lyfter fram det svåra ekonomiska läget som en utmaning.

De båda partierna har samarbetet i kommunen sedan 1998. Den senaste tiden har samarbetet varit satt under ”viss press”, står det i pressmeddelandet. Men nu betonar båda partierna att fokus ska ligga på fruktbart samarbete.

– Den här mandatperioden kommer att ställa stora krav på att vi alla bidrar till det politiska samarbetet, säger Nina Orefjärd (V).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Kramfors

Mer i ämnet