Flera valaffischer har vandaliserats i Sävsjö kommun. Nu har de ledande politikerna med kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson (KD) i spetsen tröttnat. Foto: Privat/SVT

Kommunalrådet rasar mot vandaliserade valaffischer i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har en stor mängd valaffischer vandaliserats i Sävsjö kommun. Dessutom har fönsterrutan till Socialdemokraternas vallokal krossats.

– Man blir upprörd. Det innebär att vi inte kan garantera ett fritt och oberoende val utan påverkan, säger Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande

Därför går nu kommunstyrelsen i Sävsjö ut med en gemensam skrivelse där man uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna och slå larm till polisen om man ser någon som förstör valaffischer.

– Vi vill vara tydliga med att vi kommer att göra allt vi kan för att stoppa detta.

Val 2018 Jönköping

De senaste dagarna har valaffischer förstörts i både Vrigstad, Stockaryd och Sävsjö. Enligt Stefan Gustafsson kan man inte säga att något särskilt parti har drabbats extra hårt.

– Det skulle väl vara socialdemokraterna då som också har fått en ruta till sin partilokal krossad. Men där har polisen gripit en person som misstänkt.

Kommer ni vidta några fler åtgärder för att försöka få stopp på detta?

– Om det fortsätter får vi väl gå vidare och se om vi kan gå samman inom partierna och ha bevakning nattetid. Ett annat alternativ är väl att kommunen hyr in ett väktarbolag som har bevakning nattetid, men där är vi inte ännu, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jönköping

Mer i ämnet