Lokalpolisområdeschef Eva Högfeldt Petterson hoppas att politikerna gör verklighet av sina vallöften och satsar på fler poliser Foto: SVT

Kriminella gäng stör tryggheten i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Knark och kriminella ungdomsgäng stör tryggheten i Kristinehamn, enligt polisen. Nu hoppas chefen för lokalpolisområdet, Eva Högfeldt Petterson, att politikerna gör verklighet av sina vallöften och satsar på fler poliser.

– Jag borde vara hoppfull. Partierna bjuder 10 000 poliser och 20 000 poliser och säkert ännu fler. Jag hoppas att det är en vilja att skapa en stark polisorganisation och inte ett sätt att vinna valet, säger hon.

Förra året polisanmäldes 241 våldsbrott i Kristinehamn, enligt Brottsförebyggande rådets statistik.

Antalet anmälda brott i Kristinehamn är ungefär lika många nu som för tio år sedan och statistiken pekar på att situationen är liknande i andra kommuner i länet.

Val 2018 – #dinröst

”Grupperingar på stan”

Men det som sker påverkar definitivt tryggheten i Kristinehamn.

– Vi har grupperingar på stan som sätter skräck i allmänheten, säger Eva Högfeldt Petterson.

Hon säger att grupper av ungdomar samlas på olika platser och där förekommer det handel med droger.

– Det här kan uppfattas som hotfullt, säger hon.

Våld mot kvinnor

Enligt Eva Högfeldt Petterson gäller de flesta våldsbrotten våld mot kvinnor, där både gärningsman och offer känner varandra.

Men utomhus på stan är det oftast unga män som drabbas.

Hon säger också att risken att drabbas av oprovocerat våld på stan i Kristinehamn trots allt är liten.

– Som allmänhet drabbas man inte av det här. Vi har haft några få fall där oskyldiga blivit påhoppade på torget, men det har också varit speciella situationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet