Landsbygdspartiet i Hällefors drar tillbaka sin kandidatur

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen meddelar Landsbygdspartiet oberoende att man drar tillbaka sin kandidering till kommunfullmäktige i Hällefors.
– Vi har fått information om att vårt förstanamn gått över till ett parti som ligger helt i strid mot våra grundläggande värderingar, säger Pia-Maria Johansson som är ordförande för LPo i Nora och Lindesberg.

Landsbygdspartiet har valt att helt återkalla sin kandidatur i kommunalvalet i Hällefors. Det innebär att det inte längre går att rösta på partiet och att de eventuella förtidsröster som lagts på partiet blir ogilitiga.

– Därför vill vi gå ut med den här informationen så att de som eventuellt förtidsröstat på oss får möjlighet att göra ett nytt val på söndag, säger Pia-Maria Johansson.

Partiet som den nu uteslutna företrädaren valt att gå över till är det högerradikala partiet Alternativ för Sverige.

– Jag kan inte svara på hur det är möjligt. Vi är medvetna om att den här informationen kommer i elfte timmen, men vi hoppas att den ger folk möjlighet att göra ett nytt val, säger Pia-Maria Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet