Landsbygdspartiet kan gå starkt i valet

Uppdaterad
Publicerad

Landsbygdspartiet är ett parti som väntas få många röster i Härjedalen. Det tror både Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Landsbygdspartiet, LPo, är ett parti som ska ta till vara på landsbygdens frågor på grund av ett stort tomrum inom kommunen, så ser partiets ordförande, Olle Larsson, på saken.

– Inget annat parti gör någonting för landsbygdens invånare, möjligen någon vecka innan valet men sedan glöms vi bort. Det finns en enormt stor potential för utveckling, säger Olle Larsson, ordförande för LPo.

Samma parti som förr

Det nuvarande Härjedalspartiet har gått samman med Landsbygdspartiet med den före detta Sverigedemokraten Olle Larsson i spetsen.

– På kommunalnivå är vi exakt samma parti. Skillnaden blir att vi får en plattform till riksdagen om Landsbygdspartiet skulle komma in, många frågor som är viktiga för landsbygden avgörs i riksdagen, säger Olle Larsson.

Ska engagera kvinnor

På valsedeln är de fem första personerna män, hur tänker ni där?

– Det är ett problem och vi jobbar med det, säger Olle Larsson

Hur ska ni jobba med det?

När kvinnorna ser mer vad vi står för och att det är landsbygdens problem och frågor som vi har lösningar på, så är jag övertygad om att även kvinnorna kommer attraheras av vårt parti, säger han.

Vill ha restriktiv invandring

Han berättar vidare om att Landsbygdspartiet vill ha en restriktiv invandringspolitik men att frågan inte är lika viktig på Landsbygden.

– Vi måste ta hand om de som kommit hit, och vi ser att pengarna inte räcker till de äldre. Folk säger att man inte kan ställa grupper mot varandra men vi måste göra det i dag, säger Olle Larsson.

Anledningen till att han lämnade just Sverigedemokraterna var för att han ansåg att det inte var ett landsbygdsparti som han tidigare trott.

Olle Larsson berättar även att Landsbygdspartiet skulle kunna samarbeta med andra partier inom kommunen.

– Vi kan samarbeta med samtliga partier som arbetar för Härjedalens utveckling, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet