Foto: Arkivbild/TT

Liberalerna vill att rutinerna ses över

Uppdaterad
Publicerad

Nu vill Liberalerna att rutinerna för hur valsedlarna hanteras ska ses över, det här efter att 31 av deras röster försvann spårlöst under valnatten.

Det var röster som hade rapporterats in från den preliminära räkningen av landstingsvalet i distriktet Årjäng östra som försvann.

Men då de försvunna rösterna inte påverkar mandatfördelningen i landstingsfullmäktige kommer partiet inte att överklaga resultatet i landstingsvalet, det här skriver NWT.

– Vi kommer inte göra någon anmälan. Däremot kommer vi göra en skrivelse till Valmyndigheten för vi tycker inte att de har bra rutiner när de faktiskt tappar bort en påse med 31 valsedlar under transporten från valdistriktet och till länsstyrelsen, säger Kjell Åke Holdar, förbundsordförande för Liberalerna i Värmland till NWT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet