Angereds närsjukhus Foto: SVT

Liberalerna vill göra Angereds sjukhus till specialistcenter

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna i Västra Götaland vill göra Angereds närsjukhus till ett specialistcentrum för kvinnovård. Valförslaget presenteras under måndagen.

-För att vi ska kunna tillgodose behovet av god hälso- och sjukvård för regionens kvinnor måste antalet gynekologer bli fler. En satsning på ett specialistcentrum inriktat mot kvinnosjukvård skulle vara en viktig reform för att nå dit, säger Helena Holmberg (L), ordförande i Angereds närsjukhus i ett pressmeddelande.

Gulan Avci, (L).

Utspelet görs i samband med ett besök på sjukhuset där bland andra Gulan Avci, (L), integrationspolitisk talesperson och ordförande för Liberala Kvinnor medverkar. Politikerna besöker den nyöppnade enheten ”Vulvamottagningen” på Angereds närsjukhus. Mottagningen arbetar med kvinnor som lider av problem efter kvinnlig könsstympning.

Olika förstärkningar

-Jag blir mycket imponerad av den verksamhet som bedrivs på Angereds Närsjukhus riktat mot en mycket utsatt grupp. Det är viktigt att detta får ringar på vattnet så att fler regioner och landsting tar efter, säger Gulan Avci i pressmeddelandet.

Satsningen som Liberalerna föreslår innebär, enligt utspelet, en kraftig förstärkning av personal, samt mer resurser till forskning och verksamhetsutveckling inom området kvinnosjukvård.

Enligt Liberalerna kommer satsningen sannolikt locka fler specialister inom kvinnosjukvård till sjukhuset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Väst

Mer i ämnet