Foto: Melker Blomberg/SVT

Lövin om tågstrulet: ”Jag förstår att människor är irriterade”

Publicerad

Klimat- och biståndsminister Isabella Lövin (MP) besökte under fredagen Västerås för att valkampanja.

Allt fler åker kollektivt i Västerås men ökningen har skapat kapacitetsbrister. Att lösa platsbristen handlar mycket om att skaffa större bussar, men då får de inte plats på trånga och slingriga gator i vissa delar av staden.

Klimatministern Isabella Lövin menar att det är viktigt att tänka på hur man bygger framöver när städerna växer.

#växtvärkvästerås

– Jag tror det är jätteviktigt att man inte bygger in sig i nya trafiklösningar där vi sitter fast att varje medborgare ska sitta i en egen bil och kanske hindra för cyklister och kollektivtrafiken, säger Isabella Lövin (MP).

Från regeringens håll så finns de så kallade stadsmiljöavtalen som ministern menar kan hjälpa kommunerna med åtgärder kring kollektivtrafiken.

– Då bygger man på ett klimatsmart sätt, där kollektivtrafiken får bättre förutsättningar och då går staten in med medfinansiering upp till hälften utav summan och det kan ju en stad som Västerås använda, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#växtvärkvästerås

Mer i ämnet