Per-Inge Lidén (MP), kommunalråd i Karlstad är positiv till satsningen på Muminland. Foto: SVT

Miljöpartiet har ännu inte tagit ställning till Muminsatsningen

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har den politiska ledningen i kommunen varit överens, bara Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har sagt nej till Muminsatsningen. Nu visar det sig att Miljöpartiet ännu inte tagit slutlig ställning. Ett medlemsmöte senare i vår avgör hur Miljöpartiet ställer sig till Muminsatsningen.

– Då tar vi ställning till alla frågorna som rör Skutberget, både visionen och detaljplanen, säger Per-Inge Lidén (MP), kommunalråd i Karlstad.

Han är själv positiv till satsningen.

– Jag kan tänka mig att vi kommer att skicka med lite synpunter. Det har varit kritik mot att man ska behöva betala inträde till en del av Skutberget, det är där kritiken varit, säger Per-Inge Lidén.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Splittring inom socialdemokraterna

Också inom det socialdemokratiska partiet finns en splittring. Men där väntar ingen medlemsomröstning.

Kommunalrådet Linda Larsson säger att det finns partimedlemmar som är emot satsningen men att partiet är för en etablering av en Muminvärld på Skutberget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet