Marielle Lahti (MP) anser att det behövs en särskild skolkommission i Eskilstuna. Foto: TT/SVT

Miljöpartiet vill införa en skolkommission

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet i Eskilstuna vill införa en särskild kommission för att få stopp på kränkningar inom skolan och förskolan. Det meddelade partiet i ett nytt utspel inför valet på söndag.

– Vi har en situation i Eskilstuna som är ohållbar. Från väldigt många platser får vi rapporter om att hot, våld och kränkningar är en del av våra elever och lärares vardag. Det är inte okej, säger Marielle Lahti (MP), gruppledare.

Partiet vill att en kommission bestående av bland annat lärare, polis, socialtjänst och representanter från förskoleupproret ska ges fritt mandat att föreslå nödvändiga åtgärder för skolan och förskolan.

Val 2018 Sörmland

Får kritik

Enligt Moderaterna, som sitter i den styrande majoriteten i Eskilstuna, slår förslaget in öppna dörrar.

– Jag ser det som valfläsk. Tanken är i sig god, men idag jobbar vi redan med principen om stor samverkan, säger Jari Puustinen (M), gruppledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet