Foto: Sören Andersson

Ny röstmiss – men påverkar inte valresultatet

Publicerad

En ny röstmiss har uppdagats, dagen efter att det uppmärksammats att ett valdistrikt i Västra Götaland skickat fel röster till Valmyndigheten. Nu visar det sig att ett valdistrikt i Ängelholm missats i röstningen.

Den nyupptäckta missen kommer dock inte att ha någon effekt på den preliminära mandatfördelningen, uppger Valmyndigheten för TT.

Valdistriktet Pomona i Ängelholms kommun har inga röster registrerade på Valmyndighetens hemsida. Ängelholm kommuns valnämnd bedyrar för TT att de har skickat in rösterna.

-De är räknade. Vi har lämnat in allting till länsstyrelsen, säger Mats Ulwinger på kommunens valnämnd.

Och länsstyrelsen uppger i sin tur att de faktiskt har fått in rösterna.

-Resultatet finns hos länsstyrelsen, men vi har inte fått in det. Vad det beror på vet vi inte, säger Valmyndighetens pressekreterare Lars Aden Lisinski till TT.

De borttappade rösterna har inte räknats in i det preliminära valresultatet, men kommer att räknas in i morgon.

-Vi har hunnit kontrollera rösterna och kan konstatera att resultatet inte kommer att påverka den preliminära mandatfördelningen, säger Aden Lisinski.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Skåne

Mer i ämnet