Oppositionen kritisk mot S+M-samarbete

Publicerad

Vänsterpartiets gruppledare är kritisk till samarbetet mellan socialdemokrater och moderater i Eskilstuna.

– Varför skulle väljarna vilja se de två tillsammans, säger Maria Chergui, gruppledare för Vänsterpartiet.

Enligt henne innebär samarbetet att de både Moderater och Socialdemokrater sviker det de står för och därmed lurar väljarna.

Går till val på annan politik

– Moderaterna går till val på att de vill styra med de borgerliga partierna och Socialdemokraterna går till val som eget parti, inte på att de ska samarbete med varandra, säger Maria Chergui (V).

Val 2018 Sörmland

Själv anser Maria Chergui att Vänsterpartiet och Miljöpartiet borde vara Socialdemokraternas naturliga samarbetspartners.

– Politiken stelnar till när Socialdemokraterna styr tillsammans med moderater. Det blir ett stort block där man inte vill ta i de ideologiska frågorna, säger hon.

Ställer ideologin åt sidan

Från Majoritetens sida ser man dock inga problem med att de ideologiska frågorna får stå tillbaka.

– Vi har lagt de stora ideologiska frågorna åt sidan och fokuserat på hur vi ska ta Eskilstuna framåt, säger Jari Puustinen, kommunalråd och gruppledare för Moderaterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet