Politikerna: Den här valfrågan är viktigast

Uppdaterad
Publicerad

Skola och utbildning är den viktigaste valfrågan i Halland. Det tycker de halländska politikerna enligt SVT Nyheters undersökning Valkompassen.

15 procent av de halländska politikerna tycker att skola och utbildning är den viktigaste valfrågan. Antingen handlade det om var skolan ska ligga geografiskt eller om satsningar som exempelvis mindre barngrupper, fler lärare eller bättre elevhälsa. 14 procent tycker sjukvård och hälsa, vilket är mer än riket i stort där nio procent tycker att den frågan är viktigast. Äldreomsorg är den tredje viktigaste frågan med 10 procent.

Skolfrågan fortsatt viktigast

Under hösten 2017 skickade SVT Nyheter Halland ut en enkät till politiker i med plats i kommunfullmäktige och regionfullmäktige i Halland. Resultatet är ganska likt Valkompassen där en fjärdedel tyckte att skolfrågan var viktigast, följt av vård samt integration.

Vilken fråga tycker du som väljare är viktigast? Diskutera här.

SVT rapporterade · Vilken lokal fråga är viktigast för dig i valet?

Laddar in inlägg...

Skola och utbildning 15 procent

Sjukvård och hälsa 14 procent

Äldreomsorg och pensioner 10 procent

Invandring och integration 9 procent

Trafik och infrastruktur 8 procent

Bygga och bo 8 procent

Näringsliv och företagande 6 procent

Miljö och klimat 6 procent

Lag och ordning 6 procent

Övrigt 6 procent

Jobb och sysselsättning 5 procent

Demokrati och jämställdhet 4 procent

Ekonomi och skatter 3 procent

Fotnot: I Valkompassen har partier, som sedan förra valet suttit i kommunfullmäktige i någon av Hallands kommuner, fått möjlighet att svara. Svarsfrekvensen var i år låg hos Socialdemokraterna och hög hos Sverigedempkraterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - #dinröst

Mer i ämnet