En man och en kvinna från de tre partierna som nu ska styra Kungälv. Foto: SVT

Politiska styret klart i Kungälv

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna, Centerpartiet och Socialdemokraterna tar över det politiska styret i Kungälv. Det stod klart under tisdagsförmiddagen.

– Vi kommer inte att svika varandra eller kungälvsborna, säger Miguel Odhner (S).

Det politiska styret i Kungälv tar form. På tisdagsförmiddagen blev det bekräftat att Moderaterna, Centerpartiet och Socialdemokraterna bildar majoritet och blir politiskt styre i Kungälv.

– Vi är tre fria självständiga partier som bildar majoritet. Vi kommer inte att svika varandra eller kungälvsborna, säger Miguel Odhner (S).

Val 2018 Väst

I dag styr Liberalerna tillsammans med Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Utvecklingspartiet och Vänsterpartiet.

Hör Lena Bjurström (C) förklara varför det blev en blocköverskridande majoritet i klippet nedan.

Återkommer med gemensam budget

Om en månad kommer majoritetspartierna återkomma med en gemensam budget.

– M och S har stått på varsin sida sedan 1904, men där vi möts nu är synen på ansvarsfrågan och på välfärden. För att kunna fortsätta utveckla välfärden behöver vi göra ett överskott på omkring 100 miljoner varje år, säger Anders Holmensköld (M).

Enligt Ove Wiktorsson (C), ska hans parti se till att ekonomin fungerar.

– Det viktigaste jag personligen lovat i valrörelsen är att vi i Centerpartiet ska ha ordning på ekonomin. Det gäller att ha ett gummiband runt plånboken så att inte pengarna försvinner, säger han på en presskonferens.

Hör Miguel Odhner (S) resonera kring samarbetet med M i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet