Ann-Sofie Hermansson (S) håller presskonferens efter Alliansens besked om ett samarbete med V, FI och MP. Foto: SVT

Så tänker Ann-Sofie Hermansson (S) hantera Alliansens nya besked

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen bekräftade Alliansen att de inleder ett samarbete med det nya vänsterblocket: V, Fi och MP. Klockan 12.30 höll Socialdemokraterna i Göteborg presskonferens om styret i kommunen.

– Just nu är de två största partierna utanför, säger Ann-Sofie Hermansson (S).

Klockan 12.30 på onsdagen höll Socialdemokraterna Göteborg pressträff gällande det besked Alliansen tidigare i dag lämnade. Att de inleder ett samarbete med det nya vänsterblocket bestående av V, Fi och MP.

– Idag känns det inte som någon bra dag för Göteborg. Jag är genuint orolig för utvecklingen av staden, säger Ann-Sofie Hermansson (S).

Val 2018 Väst

Alliansens pressträff bekräftades det att planen är att att få igenom Alliansens budget i kommunen, och att vänsterblocket i gengäld kan få ett antal tunga poster i kommunen.

– Det här ger dem pengar, inte makt, säger Hermansson.

Samtalen fortsätter

Enligt Socialdemokraterna kommer samtalen med andra partier fortsätta. Där ibland Demokraterna.

– Just nu är de två största partierna utanför. Så det är klart att vi kan fortsätta prata, vart det leder ska jag låta vara osagt, men det är värt ett samtal.

– Vi ska inte kasta yxan i sjön, för inget är klart än. Vi är inte i närheten av något färdigt styre än. Det ligger flera veckor framöver med samtal och möjligheter, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet