Kommunalrådet Peder Björk (S) fortsätter styra Sundsvall med stöd av Centern och Vänsterpartiet, representerade av gruppledarna Christiane Rüdiger (V) och Hans Forsberg (C). Foto: Ylva Holmgren SVT
Val 2018

Så ska S, V och C fortsätta styra Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Trojkan S, V och C fortsätter att hålla i det politiska rodret i Sundsvall. Hållbarhet, en kommun som håller ihop och som dessutom ska växa samt en trygg vård och omsorg är några av nyckelorden i programförklaringen.

Det blir samma procedur som under den senaste mandatperiod i Sundsvall. Kommunalrådet Peder Björk (S) sitter kvar på sin post och tar även fortsättningsvis stöd av Centerpartiet och Vänsterpartiet.

Under fredagsförmiddagen presenterade trojkan sin programförklaring för de närmaste fyra åren. Centern och Vänstern representerades av sina respektive gruppledare i fullmäktige, Hans Forsberg (C) och Christiane Rüdiger (V)

Käpphästar

Några av käpphästarna framöver är:

  • Fortsatta satsningar på miljö- och klimatfrågor bland annat i form av en utlovat bättre kollektivtrafik, förbättrad sophantering och mer ekologisk och närproducerad mat
  • Fungerande service och infrastruktur i hela kommunen
  • En likvärdig skola
  • En trygg vård och omsorg
  • Fler och växande företag
  • Ett på det hela taget stärkande av Sundsvalls attraktionskraft.

Mer trähusbyggande

Kommunstyrelsens ordförande Peder Björk berättar också om en tydlig satsning på att öka andelen trähusbyggande i kommunen.

– Det ligger i linje med miljö- och klimatmålen vi har, och råvaran finns ju här i regionen. En tydligt förmulerad trähusstrategi ska upprättas, berättar han.

Vilken blir den svåraste utmaningen framöver?

– Det blir att få ett tydligt genomslag i vår strävan att minska de sociala skillnaderna runt om i hela Sundsvall. Och då krävs det att vi kan upprätthålla kommunal verksamhet och service i alla områden i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer