Sverigedemokraterna i Varberg har beslutat att utestänga SVT från partiets valvaka under söndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

SD i Varberg utestänger SVT från valvakor

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Varberg har beslutat att utestänga SVT från partiets valvaka. Anledningen är att SVT tog avstånd från Jimmie Åkessons uttalande om invandrare i slutdebatten som sändes i fredags.

Olle Hällnäs som är förstanamn för Sverigedemokraterna i Varberg meddelar att SVT inte är välkomna att närvara och bevaka deras valvaka under söndagen.

När SVT frågar om Olle Hällnäs kan tänka sig att prata med SVT utanför lokalen under kvällen, men även där blir svaret nej.

Val 2018 – #dinröst

Även Sverigedemokraterna i Hylte har meddelat att de inte kommer att delta i ”någon form av intervju” med SVT Nyheter Halland på grund av händelserna efter SVT:s slutdebatt.

Redaktionschef: ”Självklart olyckligt att det går ut över vår publik”

– Det är självklart olyckligt att det går ut över vår publik. Jag ser det som en viktig uppgift för oss att bevaka valvakor och få politiska kommentarer från alla partier i alla kommuner i Halland. Nu blir det svårt, säger Malin Syrstad, redaktionschef på SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet