Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel och olaga hot. Foto: Privat

SD-politiker utsattes för stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

En stor sten slungades mot den nervevade rutan där fritidspolitikern Jennie Wilén satt när Sverigedemokraterna var ute och kampanjade i bostadsområdet Marieberg i Karlskrona.

– Det var en riktigt stor sten, stor som en diskus, berättar Jennie Wilén.

Det var under onsdagseftermiddagen som hon och en partikollega var ute och körde med Sverigedemokraternas kampanjbil ”Spjutet”.

– Vi var ute för att prata med väljare när vi ser en kille som kastar sig framför bilen på vägen, slår med nävarna på bilen och hotar oss.

Siktade på passageraren

Efter det ska han ha kastat en sten mot bilen, mot den nervevade rutan. Stenen träffar bilen och det blir bucklor och plåtskador. Jennie Wilén säger att hon inte varit om något liknande tidigare.

– De flesta vi träffar är väldigt trevliga, oavsett om vi håller med varandra politiskt. Vi är fritidspolitiker som försöker prata med folk om vår politik. Man blir rädd, chockad och kränkt.

Åker aldrig ensamma

Partiet har som policy att aldrig kampanja ensamma, utan de är alltid två och två. Efter händelsen har hon tagit vad som hänt med sin gruppledare Christoffer Larsson och det hela är också polisanmält.

– Killen var riktigt hotfull och aggressiv, men polisen var väldigt snabbt på plats, så det ska de ha en eloge för.

Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel och olaga hot. Enligt polisen har de fått in bra vittnesuppgifter som gör att de kan gå vidare i utredningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Blekinge

Mer i ämnet