Anders Berglöv (S) är kommunalråd i Flen idag. Men när han tillträdde i mars i år, menade han att han var en övergångslösning. Foto: SVT

Sittande konstellation får majoritet i Flen

Uppdaterad
Publicerad

När valnattsresultatet är räknat står det klart att den sittande konstellationen i Flen får fortsatt majoritet – om man väljer att fortsätta sitt samarbete.

Den styrande majoriteten, S, MP, C och KD får tillsammans 23 mandat, medan de övriga partierna får 22 mandat. 

S ökade något i Flen, trots att man gick starkt tillbaka i riksdagsvalet.

Samma mandat för SD

– Jag är glad att vi håller ställningarna som parti betraktat, säger Anders Berglöv (S), kommunstyrelsens ordförande i Flen. 

SD, som gått starkt framåt på andra håll, ökar bara marginellt och behåller samma mandat som tidigare. Men de har ett starkt fäste i Flen sedan tidigare och var andra största parti redan efter förra valet.

Inga utfästelser ännu

Men den styrande majoriteten har gått till val som enskilda partier och inte gett några utfästelser till väljarna om fortsatt samarbete.  

– Mycket talar säkert för att vi fortsätter, men jag vill tala med de andra först. Så får vi se vad som kommer ut av det, säger Anders Berglöv.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet