Mattias Rösberg ordförande i Sjukvårdspartiet i Västernorrland Foto: Barbro Sellin, SVT

Sjukvårdspartiet: ”Ingen överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

I ett pressmeddelande klargör Sjukvårdspartiet sin inställning till det nya politiska styret i regionen.

– Vi förstod redan i mars, genom den SIFO-undersökning som Moderaterna gjorde då, att Moderaterna och Socialdemokraterna tänkte sig att samarbeta med varandra efter valet. Vi påpekade detta faktum under valrörelsen och nu har det visat sig att vi hade rätt, säger Sjukvårdspartiets ordförande Mattias Rösberg, i ett pressmeddelande.

Han tror inte att partierna kommer att lyckas få ordning på regionens problem.

Val 2018 Västernorrland

Skeptisk tilll resultatet

– Det krävs genomgripande reformer för att räta upp Region Västernorrland. Ett SML-samarbete saknar sådana förutsättningar, enligt Rösberg.

Han konstaterar samtidigt att hans eget parti kommer att vara i opposition.

– Man får inte glömma bort att Sjukvårdspartiet var det parti som ökade mest i regionvalet. Vi kommer att driva en kraftfull oppositionspolitik.

Blickar framåt

Och redan nu väljer han att fokusera på vad han tror ska hända i nästa val, 2022.

– Chanserna är väldigt goda att vi på sikt går mot ett läge i Region Norrbotten där Socialdemokraterna sakta men säkert har grävt sin egen grav, enligt Mattias Rösberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Västernorrland

Mer i ämnet