Socialdemokraterna backar i Vännäs

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna backar sex procent och landar på 30,8 procent. Centerpartiet gör ett bra val och ökar med nästan fyra procent. Även Sverigedemokraterna går framåt och se ut att få en vågmästarroll.

Allianspartierna knappar in ordentligt i Vännäs. Men Socialdemokraterna ser ut att lyckas klamra sig kvar vid makten trots att partiet tappar tre mandat.

Centerpartiet går framåt men får inga fler mandat då man beslutat att banta antalet politiker i fullmäktige, från 35 till 31.

– Jag är nöjd med resultatet, att väljarna uppskattar det arbete vi gjort under förra mandatperioden, säger Ulf Eriksson (C), gruppledare.

Röstresultatet från kommunvalet blev klart sent under natten mot måndag och Sverigedemokraterna ser ut att få en vågmästarroll. Men när rösterna var räknade ser de rödgröna ut att ha ett mandat på sin sida.

– Det ser ut som att S sitter kvar, vi har lyft att Vännäs behöver ett nytt ledarskap. Men nu kan vi sätta press på ett annat sätt än tidigare då vi i kommunen har stora utmaningar med ekonomin, säger Ulf Eriksson (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västerbotten – kommunvalet

Mer i ämnet