Lena Skyllerström är nojig efter att ha drabbats av inbrott i hemmet. Foto: SVT

Toppnotering för bostadsinbrott i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Förra året nåddes en toppnotering vad gäller antalet anmälda bostadsinbrott i Kungsbacka. 200 anmälningar kom in till polisen.

Under 2016 gick bostadsinbrotten i Kungsbacka kraftigt ner, men förra året innebar tvärtom en toppnoteringen då 200 inbrott polisanmäldes.

Hittills i år har polisen fått in 64 anmälningar. I statistiken ingår fullbordade och försök till inbrott i villa, radhus, lägenhet och fritidshus. Allra flest bostadsinbrott inträffar under hösten.

Val 2018 – #dinröst

Är det ett misslyckade från ert håll att anmälningarna gick upp förra året?   

– Det skulle jag inte säga. Vi försöker få grannsamverkan i Kungsbacka att bli ännu mer effektiv. För det är den forskning som finns när det gäller bostadsinbrott – det som bäst förebygger bostadsinbrott är en aktiv grannsamverkan, säger Ann Rönnäng, kommunpolis i Kungsbacka.  

SVT Nyheter Halland har träffat Lena Skyllerström som i december fick påhälsning av inbrottstjuvar. Hon tror att tjuvarna parkerade vid vägen för att sedan ta sig upp till huset och krossa ett fönster som de klättrade in igenom.

I klippet ovan berättar hon hur inbrottet påverkat henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet