Tre partier har bestämt sig om sammanslagning

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Småland frågade övriga partier som i dag sitter i kommunfullmäktige i Mörbylånga hur de ser på frågan om en sammanslagning med Borgholm. Här är deras svar:

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna i Mörbylånga anser att folkets val vid folkomröstningen bör gälla.

Val 2018 Småland
Olof Nilsson (SD)

Miljöpartiet

När det gäller ”Öland en kommun?” har majoriteten i vår grupp varit för en kommun, men vi vill även invänta resultatet av de dialoger som nu pågår.

Ulf Elgehed (MP)

Vänsterpartiet

Vänsterpartiet i Mörbylånga tar inte ställning i frågan om Öland en kommun, en sammanslagning av Mörbylånga och Borgholm, innan det finns ett konkret förslag hur en sådan kommun skulle organiseras. Den avgörande frågan för oss är att medborgarnas inflytande inte minskar.

Karin Olsson (V)

Liberalerna

Vi är för en sammanslagning med Borgholm.

Sebastian Hallén (L)

Kristdemokraterna

Vi ser positivt på detta. Öland en kommun är kristdemokratisk politik och vi vill se en sammanslagning. Genom detta skulle den kommunala effektiviteten öka och skattemedel kan sparas.

Eric Dicksson (KD)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Småland

Mer i ämnet