Hör Ulrica Westerlund (L) om sina viktigaste valfrågor Foto: SVT

Ulrica Westerlund (L) vill ägna sig åt skola och integration

Publicerad

Skolan och integrationen är de två viktigaste frågorna i valet för Ulrica Westerlund, Liberalernas förstanamn på länets riksdagslista. Framförallt vill hon bekämpa alla former av hedersrelaterat våld.

Integrationsfrågor och skolfrågor står högt upp på Liberalernas agenda inför valet. När det gäller skolan, så handlar det bland annat om ordning och reda.

– Vi sätter skolan främst, det är där allting börjar, klassresan börjar i klassrummet, säger Ulrica Westerlund, som är Liberalernas förstanamn på länets riksdagslista.

Val 2018 – #dinröst

”Vill se en jämställd integration”

Valfrihet är också en viktig fråga för Liberalerna, men den av partiets huvudfrågor som Ulrica Westerlund verkligen brinner för är integrationen och då framför allt kvinnornas situation.

– Oerhört viktigt att Sverige inte delas itu mellan de som har kommit hit och de som är födda här och vi vill se en jämställd integration, säger Westerlund, som vill bekämpa alla former av hedersrelaterat våld.

Liberalerna efterlyser också bland annat strängare straff för hedersbrott.

– Det är en integrationsfrågan som måste in i debatten, de kvinnorna får inte lämnas utanför, säger Westerlund.

Vill ägna sig åt skola och integration

Om hon hamnar i riksdagen efter valet är det framförallt skol- och integrationsfrågan hon hoppas få ägna sig åt, för integrationen tycker hon är en central fråga även för för Västerbotten.

– Vi tror någonstans att det här är någon form av storstadsproblem, men jag har jobbat i 20 år med sådana här frågor. Öppnar man ögonen ser man att vi har inte mindre problem med integration här än vad man har i andra delar av Sverige, säger Ulrica Westerlund.

Tre frågor Ulrica Westerlund vill driva om hon blir vald

– Ordning och reda i klassrummet

– Integrationsfrågan, med fokus på hedersvåldsproblematik

– Valfrihet i välfärden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet