Val 2018

Här plockas valaffischerna ner: ”Stort maskineri”

Publicerad

Parterna har efter valet ett ansvar att städa undan valplakat och affischer. Under onsdagen var Miljöpartiet i Örebro i full gång att plocka ner sina valaffischer.
– Vi satsar på att få ner alla våra 400-500 affischer under kvällen, säger Niclas Persson, en av två språkrör för Miljöpartiet i Örebro.

Valrörelsen är över och Sverige har fått ett valresultat. Samtidigt som många slickar såren efter en intensiv valrörelse, har partierna den här veckan ett ansvar att plocka ner sina valplackat och affischer.

På flera håll i Örebro län syns fortfarande partierna budskap.

Bråda dagar efter valet

SVT Nyheter Örebros reporter Jesper Mattsson sprang under tisdagen på en valarbetare från Miljöpartiet. Valarbetaren cyklade runt i Örebro för att ta ner partiets valaffischer.

– Vi har mycket att göra med att ta ner alla affischer. Vi satsar på att ha ner alla våra 400-500 affischer under kvällen, säger Niclas Persson.

”Stort maskineri”

Allt efterarbete kräver hårt arbete för partierna.

– Det är ett stort maskineri där vi åker ut med cyklar och tar ner våra valaffiscer. Vi har haft en karta där vi markerat där våra valaffischer finns. De har satts ut strategiskt, säger Niclas Persson.

Vad händer med affischerna efter valet?

– Vi återvinner våra. Därför har vi varit noga med att märka ut vart affischerna är, säger Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet