Arkivbild från förra årets Prideparad i Halmstad. Foto: SVT

Valet i fokus när Pride intar Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen invigdes Pride Halmstad och i år är det dessutom valår. Politiker har därför bjudits in och förutom festivalaktiviteter väntar även en paneldebatt.

Vid lunchtid under onsdagen invigdes Pride Park i Norre Katts Park. Det är RFSL Halland som anordnar Pride Halmstad och konferencier är stand-up komikern och författaren Nicklas-Cristoffer. Under dagen var det musikuppträdanden och klockan femton avgick prideparaden. 

– Vi har 30 stycken föranmälda ekipage som deltar i paraden. Det tycker vi är väldigt glädjande. Vi hoppas att bli många fler som firar Halmstad City Pride, säger Sandra Erlandsson, sekreterare på RFSL Halland innan paraden.

Val 2018 – #dinröst

Politiker är inbjudna

Det märks att det är ett valår i år då politiker är inbjuda att medverka. Bland annat höll kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman invigningstalet. På eftermiddagen var det även en paneldebatt med lokalpolitiker.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet