Valskrällen i Laxå – ”Otroligt trött och glad”

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna i Laxå gjorde ett historiskt val, där de skrällde i kommunvalet och ökade med 21 procent, jämfört med valet 2014. Dagen efter laddade kommunstyrelsens ordförande för ytterligare fyra år – och med frukost.

– Jag är otroligt trött och otroligt glad, säger Bo Rudolfsson (KD), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsens ordförande i Laxå, Bo Rudolfsson (KD), vaknade upp dagen efter valdagen, med ett av landets högsta resultat för partiet i kommunvalet. 39,2 procent röstade på partiet, som får ytterligare 6 mandat i kommunfullmäktige.

– För resultatet här och Kristdemokraterna i Laxå kommun så är det här helt fantastiskt. Att få 39,2 procent på valnatten, det är ju långt utöver de förväntningar och de förhoppningar jag hade innan.

Val 2018 Örebro

Vad tror du ökningen beror på?

– Jag tror ju det handlar mycket om att befolkningen i Laxå har sett att vi har levererat. Våra vallöften från förra valet plus allt det positiva som  har hänt ii Laxå under fyra år.

Vad händer nu framöver?

– Vi fortsätter tillsammans, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Nu troligtvis med egen majoritet, men vi fortsätter att vara öppna mot andra partier för att jobba för Laxå kommuns bästa tillsammans och fortsätta ruljansen.

Hur viktig var Ebba Bush Thor för partiet under valet?

– Jag tror hon var varit mycket viktig. Både på kommunal-, regional- och riksnivå. Vi har fått ny fart, ny tro och även nått ut till väljarna. Och visat på att Kristdemokraterna inte lovar allt – men det vi lovar, det håller vi, säger Bo Rudolfsson (KD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet